ROYALTI : KAMI BERSAMA TOK GURU


BERSEDIAKAH ORANG MELAYU “MELEPASKAN ANJING TERSEPIT”?
 

MAHATHIR boleh ditakrifkan “orang gila” jika beliau benar berkata, “UMNO bersedia duduk semeja dengan Pas dan Parti Keadilan Nasional (Keadilan) bagi berbincang dan mencari titik pertemuan ke arah memantapkan lagi perpaduan orang Melayu”.

Jika seseorang itu menganggap Mahathir berkata ikhlas samalah seperti mempercayai “Syaitan membaca Firman Allah swt” kepada hamba Allah yang dhaif..!! Akhirnya anda akan ditipu oleh Iblis yang memang beragenda busuk dalam perut, hati dan jantung limpanya…!! Tak percaya, apa kesan dari terlalu mempercayai “Malay Delimma” karangan Mahathir Muhamad!!

Bagi orang-orang yang waras dan berteraskan budaya Melayu, pepatah disebalik agenda Mahathir terkini dan terakhir ini dapat disamakan dengan “Anjing buruk kepala, kalau tersepit PASTI akan menggigit orang yang melepaskannya”. Jika anjing dah biasa makan taik, kalau tak makan pun dihidu jugak!

Anjing itu ialah Presiden UMNO dan Perdana Menteri segelintir pemimpin UMNO dan ahli-ahli yang bangang totok, yang kini cuma boleh dibilang dengan jari..!!

UMNO Dan Mahathir Belukang Darat

Sejak Mahathir menerbitkan buku “Malay Delimma” yang menjadi panduannya untuk meraih sokongan orang Melayu kepadan beliau secara peribadi; sudah semakin ketara diakhir abad 20 ini, sebenarnya Mahathir bermaksud memperlekeh kewibawaan orang Melayu sebagai satu kaum di negara ini.

Mahathir tak lebih bagai kacang lupakan kulit mengenai siapa diri dan zuriatnya selama ini. Mahathir lupa samasekali siapa yang menentukan KEMERDEKAAN bangsa dan tanahair Semenanjung ini. Adakah kepala bapaknya dari Krala?

Pemimpin UMNO lama yang kini satu demi satu disingkirkan beliau kerana Mahathir tamak kuasa dan beragenda membolot hak orang Melayu untuk diri, kelauarga dan Kroninya; adalah terang-terang suatu gejala yang memberi orang Melayu satu era paling getir selepas negara di jajah oleh bangsa luar.

Setelah UMNO lama terkubur, kita lihat UMNO Baru(A) 100% dijadikan pelantar oleh Mahathir berpijak untuk merampas hak orang Melayu, memperlekeh agama Islam dan mengikis sesuatu yang hak dan diperakukan oleh Perlembagaan bagi orang Melayu. Mahathir yang bertanggungjawab memusnahkan =nya!

Kita sudah lihat bagaimana Mahathir ‘mobilise’ UMNO untuk mengikis kuasa YD Pertuan Agung yang termaktub dalam Perlembagaan. Sekaligus, kuasa itu diambilalih oleh si “Bedebah” ini. Kesannya, orang Melayu kehilangan tempat bergantung dan kacau bilau. Memo rakyat diarah oleh Mahathir supaya “dibakul-sampahkan” saja!!

Mahathir semakin nampak menggunakan bermacam-macam taktik kotor untuk menundukkan kakitangan awam dan jentera kerajaan – termasuk Kehakiman, Polis, Penjara, Ulmak UMNO…..hingga Biro Tata Negara (BTN) dan KEMAS diperkudakan sewenang-wenangnya oleh si keparat ini!! Pendek kata, Mahathir cuba menguasai semua pihak yang tertakluk dibawah kuku-besi beliau!

Cara Mahathir beragenda amat kotor dan tidak layak beliau bergelar seorang pemimpin yang berwibawa dan bermaruah.

Mereka yang tunduk adalah mereka dibenarkan melakukan RASUAH, PENYELEWENGAN dan pelbagai MAKSIAT. Mereka diberi perlindungan dan diberi upah, imbuhan dan ganjaran lumayan hasil perahan titik peluh rakyat!!

Bermula dari pengampu UMNO hingga kepada pemimpin di semua peringkat termasuk para Menteri dan Menteri Besar!! Semua sudah jadi “BELUKANG DARAT”..!!

Siapa Yang Tanggung Akibat?

Si “Keparat Bangsat” ini memang bijak berSANDIWARA Mega!! Bermula dengan dasar Nepotisme, Kronisme dan Korupsi hingga kepada perlucutan DS Anwar secara paling aib dan memalukan, tindakan membelasah anak-anak pejuang Reformasi yang menuntut keadilan dan mengkritik hebat kebiadapan suku-zakat Krala ini; telah menjadi mangsa. Masih nak percaya kepada beliau?

Mahathir bertepuk tangan umpama “Nero yang membakar Roma”. Yang terkena bahang kezalimannya adalah orang Melayu yang menjawat jabatan Kerajaan yang dipinjamkan sedikit kuasa untuk mengampunya.. Mereka diPERKUDAkan sebagai haiwan untuk mengganas dan membelasah kaum sebagasa dan seugama dengan orang Melayu – rakyat Merdeka.!! Mereka dijanjikan upah yang cuma cukup untuk membeli “belacan”..!! Siapa sebenarnya yang kerugian?

Mahathir merencanakan supaya orang Melayu berpecah-belah dan hancur berkecai. Orang Melayu baru “semalam” diadu-domba sesama rakyat berbilang kaum oleh si keparat bangsat ini. Setan bermuka manusia ini menggunakan pelbagai agenda PERKAUMAN. Timbullah isu SUQIU dan “PM Cina” serta 1001 satu “pembodohan dan ejekan” yang amat meloyakan terhadap keterampilan orang Melayu.

Jika orang Melayu menjadi kaum yang bangang, selama 43 tahu negara ini Merdeka apa UMNO sudah buat? Jangan tanya apa Mahathir sudah buat. Yang kita nampak, Mahathir dan UMNO Baru)A) lah yang bertanggungjawab:

1) Mengikis Biasiswa anak Melayu jadi pinjaman, orang Melayu dianggap pendatang haram – hidup terumbang ambing ikut telunjuk beliau sahaja, tidak boleh menetukan hak dan kepentingan mereka!

2) Mengebabkan orang Melayu sebagai bangsa yang terhakis kemerdekakan mereka di negara sendiri, diperlekehkan dan agama Islam disekularkan – siapa yang menjuarainya jika tidak si Keparat ini?

3) Ratusan ribu hektar Tanah Simapanan Melayu (TSM) diranggah punah-ranah oleh Mahathir yang berkroni hingga Putera Jaya dijadikan hak miliknya secara tipu helah – MB UMNO seperti Khir Toyo yang diupah dengan pangkat “Patih Karma Wiaya”; sekali so Toyo ini dan mereka senagkatan dengan beliau telah ditukar sifat menjadi penjenayah dan pengkhianat membantu si Raja Madeliar ini,

4) Rata-rata orang Melayu dibangsatkan dengan putar-belit Mahathir memungkiri janji. Mahathir menukar syarat mengikut suka hati beliau. Tanya satu juta rakyat Terengganu apa nasib mereka setelah Barisan Alternatif PAS memerentah negeri – mana wang ROYALTI minyak – siapa yang kaya?

5) Tanya berapa ribu hektar tanah milik rakyat Langkawi dan tanah FELDA yang bertukar tangan kepada Kroni Mahathir dengan ganjaran tak lebih dari memberi “cawat” saja. Tanya orang Kerpan yang dilupuskan hak mereka semata-mata kerana Mahathir adalah petualang yang memaksa mereka dengan ugutan supaya menyerahkan tanah pusaka mereka kepada kroni beliau;

Tanya! Dan tanya semua mereka. Pasti semua jari menuding kepada Mahathir dan pemimpin UMNO yang rakus lagi jahat!!

Apakah agenda Mahathir disebalik berkata, “''Kita tidak mahu berpecah dengan sesiapa pun. Orang lain yang mahu berpecah, kita selalu memberi nasihat tentang perpaduan,''.

Cakap Mahathir itu adalah “berlapis”. Seolah-olah yang memecahkan Melayu adalah Pembangkang Melayu. Walhal sebenarnya, orang UMNO sendiri yang mengakui bahawa UMNO berpecah kerana pemimpin UMNO sendiri – khusunya Mahathir yang dipertanggungjawabkan oleh mereka. Kini orang Melayu sudah bersatu – tetapi semakin berpadu di belakang Barisan Alternatif.

Soalannya: Parti mana yang berpecah dan sudah tidak dihargai oleh orang Melayu lagi? Adakah dengan orang Melayu 100% berdiri di belakang parti Pembangkang Melayu bermakna berpecah?

Tanya diri kita sebagai penyokong Barisan Alternatif yang berjuang berpaksikan Islah dan Reformasi untuk menergakkan Keadilan dan menumbang Kezaliman – sudahkah kita sampai ke matlamat perjuangan?

Adakah kita sudah menang? Apakah kita kehilangan pedoman hingga sanggup tertipu dengan suatu SANDIWARA Mahatir yang selama ini berguru kepada YAHUDI laknatullah?

Orang Melayu jangan cuma “tanggung biawak hidup” yang pasti akan mencakar belakang!! Ingatlah, jangan sekali-kali melepaskan anjing tersepit. Tengokkan saja ia terjerit terlolong. Pedulikkan!!

Kita akan perinci di Bahagian Ke-2

(bersambung)
 

Amin Sapiro
(BEKAS ahli UMNO atas pagar Berduri)