BERITA HARIAN

Membaca tulisan Roslan Ab.Rahman didalam Berita Harian bertarikh 14hb.Jan 2000
mengerakkan hati saya untuk mengulas dan membetulkan sedikit maklumat salah yang telah
beliau catatkan.
 

Kesilapan Maklumat:
1. Senator Safinah Jusoh.....Dimaklumkan sebagai ketua Dewan Muslimat PAS Terengganu,sebenarnya
                                           Beliau adalah Naib ketua  Dewan Muslimat,perlatikkan beliau  dalam
                                           YPKI adalah atas alasan mewakili Wanita ,tenaga akedemik,serta serta
                                            mewakili seoarang dari wanita yang berjaya menguruskan keluarga,walaupun
                                            beliau sibuk menguruskan keluarga dan parti.Untuk makluman juga beliau adalah merupakan
                                            isteri kedua.
 
2.Ustaz Ismail Dagang          Beliau adalah kekanda kepada Sdr. Zakaria  Dagang.Perlantikan beliau adalah sesuai dengan
                                            beliau yang merupakan seorang Ulamak dan memgang jawatan AJK Lajnah Tarbiyyah PAS
                                            Negeri Terengganu.Sesuai juga dengan dasar kerjaan Islam Terengganu yang dipimpin               ulamakTak kan nak lantik Roslan Abdul Rahaman atau Dato'shafie Daud.
 

Dr.Noraini Hasyim                 Beliau memang betul isteri kepada YB Dr.Syed Azman MP Kuala Terengganu.Perlantikkan beliau adalah atas dasar beliau adalah seorang tenaga akedemik di UIAM.Beliau adalah seorang motiveter yang berjaya.Walaupun beliau bukan berkelulusan agama namum wajah beliau sering terpampang dikaca TV1 sebagai ahli panel forum perdana.Petang tadi juga di TV3 beliau merupakan penceramah kepada program Al-kuliyyah TV3.Perlantikkan beliau amatlah sesuai.Tak kan nak lantik Hajjah Aishah tun.

Saudara Zakaria Dagang sekarang adalah Pengarah Urustia Penerangan Kerajaan Negeri Terengganu.Bukan Pengarang di pejabat Menteri Besar seperti yang didakwa.Agaknya Roslan masih memimpi jawatan yang beliau pernah pegang sebelum 29.11.1999.Kalau rasa nak boleh lah hantar surat permohonan kepada MB.Jawatan tersebut sebenarnya masih kosong.
 

Ustazah Fatimah------adalah isteri Ustaz Harun Taib.Beliau dilantik sebagai ahli kerana beliau mewakili sebuah pertubahan wanita terbesar didalam kerajaan Terengganu iaitu Dewan muslimat PAS negeri Terengganu.Sebenarnya beliau lah KetuaDewan Muslimat PAS negeri Terengganu.Tak kan nak lantik Pengerusi SRIKANDI.......(ada lagi ke???)
 

Tuan Haji YUssof Tahir        Dilantik sebagai Pengarah Yayasan Terengganu.Sesuai dengan penubuhan yayasan tersebut untuk
membantu anak Terengganu didalam pendidikan,Maka adalah perlantikan beliau amat sesuai,kerana beliau adalah bekas pegawai pendidikan Daerah.
 

Didalam menulis berita ini tersangatlah menampakkan dendam kesumat Roslan yang masih tidak boleh menerima bahawa
BN telah berkubur di Terengganu.Ingat Roslan janjiku padamu bahawa kelubang cacing pun tetap kucarai....LAWAN TETAP LAWAN.

SPANAR HIDUP.......    spanar2000@hotmail.com