KIBARAN  PANJI HITAM
(Siri 3)
Idris Jangan Jadi Talibarut/Pengkianat Negeri.
 

Tulisan ini ditujukan khas kepada Idris Jusoh dan   Sukusakat UMNO Terengganu.

Yang nyatanya, Apa yang kamu dapat (Di dunia ini )?
Akhirat, kena renung dan fikir sendiri sorang2, (benda2 ghaib) wajib percaya.

Wahai Idris Jusoh ,
Dalam parti UMNO kamu adalah Timbalan Perhubungan UMNO Terengganu,
Dalam Kerajaan, Kamu adalah Pengerusi KETENGAH.
Kini kamu adalah orang yang tertinggi sekali dalam UMNO Terengganu bagi rakyat Terengganu.
Kamu adalah wakil/suara dari kelompok/puak UMNO dari Terengganu ke peringkat PUSAT.
 
 

Tapi apakah status kamu di mata MAHATHIR dan UMNO Pusat

Tahukah kamu, di negeri negeri lain, jawatan pengerusi sebuah agensi di Kementerian  Luarbandar dan lain kementerian bukannya diduduki oleh seorang yang penting dalam parti seperti kamu. Dulu di Kelantan, Pengerusi Kesedar adalah Husin Serama, sementara Timbalan Ketua Perhubungan UMNO adalah Menteri Luar Bandar dan bukan nya Pengerusi bagi sebuah agensi seperti kamu. Taraf kamu adalah seperti Hussin Serama sahaja di Mata Mahathir / UMNO Pusat.   Dan kini bagi UMNO Kelantan Mustapha Muhammad adalah Penasihat Bank Negara dan bukannya Pengerusi KESEDAR.

Untuk makluman, KETENGAH jika UMNO menang di Terengganu baru-baru ini sudah tentu akan diswastakan. Kerana semua agensi KPLBandar telah diswastakan kecuali KESEDAR (kerana PAS memerintah) dan KETENGAH (dalam proses tetapi tak jadi kerana PAS menang). Kedua-dua agensi ini telah bertindak kerajaan dalam kerajaan atau kata lain Pengerusinya adalah talibarut/pengkianat bagi negeri berkenaan.  Hanya orang yang gila kuasa dan memang takguna punya orang yang sanggup menerima jawatan ini. Jawatan ini bukan hebat sangat (jika dibanding dengan kedudukan dalam parti) lebih kurang Pengurus Estate sahaja.
Oleh itu, lebih baik letak jawatan atau  KETENGAH perlu diswastakan (sebagimana rancangan asal dan mengikut lain lain agensi seperti  DARA, KEDA, KEJORA dan lain2) – Penswstaan agensi-agensi ini pun sebahagian cita-cita Mahathir menhapuskan Jasa-jasa Tun Razak untuk menbela dan menbantu orang Melayu kelas marhain.
 
dan kita nok tengok setakat mana kehandalan Idris Jusoh/UMNO mengendalikannya tanpa dana dari kementerian. Yang dikatakan UMNO hebat dan pandai benor menguruskan kewangan (Pengurusan Kewangan Yang Cemerlang- Slogan Mahathir).
 
 
 

UMNO Terengganu pada padangan Mahathir/UMNO Pusat.

Pilihanraya 1995, kedudukan kerusi Parlimen di Terengganu adalah 7 MP, BN dan 1 MP, PAS bagi Kelantan  adalah 2 MP, BN dan 11 MP, Pembangkang.
Tadok seorang haboh pun  Menteri dari negeri Terengganu dari 7 orang MP tersebut. Tak layak ke? Kalu tak layak siapa yang pilih jadi calon, bukan Mahathir kok.
Bagi Kelantan pula, ke duadua jadi Menteri, Anuar Musa jadi Menteri Luar Bandar dan Mustapha Mohd jadi menteri Pembangunan Usahawan. Kedua-dua jadi Menteri untuk perabis pitih. Sorang tukang bagi duit ke orang kampung (PPRT Desa Wawasan, FELCRA dll) dan seorang lagi tukang bagi duit ke orang cerdik sikit (beri lesen teksi, permit bas, Tabung Usahawan dll).
Jadi orang UMNO Terengganu rasa tertipulah, negeri yang kuat sokong UMNO (7 BN – 1 PAS) tapi Mahathir dok pandangpung, tapi Kelantan kuat PAS (2BN – 11 APU) dapat pelbagai keistemewaan dan dihormati.

Kini di Terengganu, kedudukannya adalah 0 BN – 8 BA, apa sebab ini terjadi, mungkin antaranya kerana layanan buruk Mahathir kepada rakyat Terengganu dan sudah tentulah UMNO Terenggganu adalah Talibarutnya dan Wan Mukhtar menjadi POK TAHIK Mahathir pada waktu itu.

Jadi Kalu Idris Jusoh sanggup jadi POK TAHIK Mahathir (macam Wan Mukhtar) sementara UMNO Terengganu jadi talibarut nya, maka kita percaya rakyat terengganu akan menghukum lebih terok lagi. Ingat, doa orang kena zalim, tadok hijab.

Sekecil-kecil negeri Perlis (hanya 3 Kerusi Parlimen) dapat juga seorang Menteri. Apakah Terengganu bukan dalam persekutuan malaysia, sehingga tidak ada seorang pun rakyat terengganu dilantik menjadi menteri bagi menbolehkan nya menganggotai KABINET MALAYSIA.

Kabinet ini pula telah menbuat keputusan yang membabitkan rakyat dan negeri Terengganu tanpa kehadiran satu suara pun dari Negeri Terengganu.

UMNO Terengganu mesti bertanggungjawab penuh dengan apa yang terjadi.
Idris Jusoh bukan sekadar jadi Pengurus Estate tetapi mesti menyertai KABINET MALAYSIA.

UMNO Terengganu wajib menbuat pilihan semada
Menberontak/melawan Mahathir
atau dibubarkan sertamerta
kalau tidak
kamu adalah pengkianat bagi negeri Terengganu.
Dan carilah bumi lain untuk kamu diami (pinjam kata Yusuf Nor) – Berambuslah dari Neg. Terengganu

Nota:-

Matematik Pewaris
1).   Talibarut Mahathir bermakna otomatik jadi talibarut Yahudi (Mahathir Proksi No1 Yahudi di Nusaantara)
2).  Pengkianat Negeri Terengganu kini bermakna pengkianat perjuangan Islam (Kerana PAS adalah gerakan Islam sebagai ganti kepada Khulafa Islam) yang kesinambungan kewajiban menegakkan Negara Islam yang salsilahnya sampai kepada Negara Islam Madinah seterusnya kepada umat-umat terdahulu.
 

“Janji Allah Tetap Benar”
“Ketiga tiga Tanah Suci (Mekah, Madinah & BaitulMakdis) pastilah Islam akan menbebaskannya.”

“Ya Malikiyuamiddin”
“Kepada Dikau Kami Sembah & Kepad Dikau Kami Minta Pertolongan”

Sekian dulu, insyaallah esok jumpa lagi

Megat Panji Hitam
dari timur